Kontakt os
Har du spørgsmål eller ønsker at booke en tid til dit kæledyr, ring da venligst på 97 35 13 00 eller udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt.
På Skjern Dyrehospital ønsker vi den bedste sikkerhed i narkosen. Vi passer på vores patienter som var det vores eget dyr vi skal operere. Vores veterinærsygeplejersker har efteruddannelse i anæstesi. Vi bedøver alle dyr med skånenarkose.
Når du ringer eller møder op i hospitalet for at booke tid til operation, tandrensning eller andet der medfører, at din hund skal i bedøvelse, vil du få en masse information. Vi har samlet informationen her og i en folder, du vil få udleveret på dyrehospitalet, så du som ejer kan læse det igen.
Din hund skal være fastet inden operation fra kl. 24 aftenen inden. Din hund må gerne beholde vandet i løbet af natten. Om morgenen bedes du lufte den grundigt, gerne så der både ses urin og afføring fra den.
Hvis din hund skal opereres, bedes du vaske den grundigt i klorhexidin shampoo aftenen inden. Vask med klorhexidin er vigtigt, da vi som dyrlæge skal undgå nødvendig behandling med antibiotika. Klorhexidin hjælper med at minimere bakterier på hudens overflade. Når hunden er bedøvet, vurderer vi om den er ren nok i huden, til at den ikke behøver antibiotika efterfølgende.
Din hund skal afleveres om morgenen mellem kl. 7.30 og 8, medmindre andet aftales.
Inden dyret skal i bedøvelse, vil dyrlægen lytte på dets hjerte og lunger. I denne forbindelse vil dit kæledyr også få en beroligende indsprøjtning. Sprøjten er en kombination af smertestillende, da dyret herved vil have færre smerter efter operationen, og afslappende. Herefter vil hunden blive indlogeret i rolige omgivelser, hvor en veterinærsygeplejerske vil holde øje med den.
Inden selve bedøvelsen anbefaler vi, at der bliver taget en blodprøve. Denne blodprøve er en stor hjælp, da den viser os, om blodet størkner korrekt og hvordan de indre organer har det. De indre organer er ikke noget dyrlægen kan lytte eller mærke sig frem til. Ud fra blodprøverne bliver der valgt den bedøvelsesform, der passer bedst til din hund. Blodprøven vil blive taget ud af det venekateter, hvorigennem den også skal bedøves. (Er dyret medlem af Vetplan er blodprøven inkluderet).
Blodprøven analyserer vi her på hospitalet og har derfor svar på den efter 15-30 min.
Når din hund bedøves, gøres det altid af kompetent fagpersonale. Bedøvelsen tilpasses hunden, for at opnå den største sikkerhed. Under bedøvelsen vil veterinærsygeplejersken være til stede hele tiden. Sygeplejersken har gennem uddannelse og løbende ekstra kurser, stort kendskab til bedøvelse og smertebehandling af dyr. Når din hund er bedøvet, vil den intuberet (en slange, der placeres i luftrøret, hvorigennem den får ilt og bedøvelsesgas).
Dyrlægen syr med intrakutane sting, hvilket betyder at stingene sys inde i huden og derfor ikke er synlige. Herved er der normalt heller ingen sting, der skal fjernes. Hunden vil under bedøvelse desuden få væskedrop og være på varmepude, da den ellers kan miste for meget kropsvarme.
Når dyrlægen er færdig, vil din hund få tjekket ører og klippet negle, hvilket er inkluderet i prisen.
Hunden vil desuden få frisk ilt tilført og blive overvåget meget grundigt af sygeplejersken, indtil den selv er klar til at rejse sig fra operationsbordet. Efterfølgende vil den komme i et bur, hvor der er tæpper lagt klar til den. Her vil der også være en sygeplejerske til at holde øje med din hund.
Når den er ved at være frisk, vil den få serveret et måltid mad, der er specielt beregnet til hunde efter bedøvelse.
Hunden vil, når den er klar, blive luftet, da de under bedøvelsen har fået væske, hvilket kan øge urinproduktionen.
Alt efter aftale, ringes du op, når din hund er klar til at komme hjem, medmindre fast afhentnings tidspunkt er aftalt.
Hvis din hund er blevet opereret, vil du blive tilbudt enten en krave eller en trøje..
Ved hjemsendelse af din hund vil du få gennemgået, hvad der sket, hvad du skal være opmærksom på efterfølgende og om der er behov for at give den medicin.
Efter en bedøvelse kan din hund være mere træt end normalt og have brug for masser af hvile.
Kæledyr kan blive afkølet efter operationen og kommer sig hurtigere, hvis den placeres i et lunt og roligt område, hvor du kan holde øje med den.
Hunden må gerne få serveret små måltider og små portioner vand under opsyn, medmindre andet er aftalt.
Operation i bughulen eller andre steder
Hvis din hund er blevet opereret i bughulen, må den helst ikke springe op i bilen, i sofaen, op ad dig osv. da der derved er risiko for at stingene går op.
Det er desuden en god idé at lufte din hund i snor de næste 10 dage, da du herved minimere risikoen for, at den ikke laver en for vild bevægelse, da kan gøre skade på operationssåret.
Du bør kigge til dit kæledyrs operationssår mindst to gange om dagen for tegn på infektion. Såret skal helst være pænt lyserødt og hunden må ikke få feber. Begynder området at hæve op, væske, blive rødt eller ømt, bedes du kontakte os på 97 35 13 00.
Dagene efter operationen
Din hund bør være sig selv dagen efter bedøvelsen. Du bør se normal æde- og drikkelyst samt normal adfærd med hensyn til gåture.
Har du problemer med at få hunden til at drikke eller æde, bedes du kontakte os, da det kan være tegn på smerter eller kvalme, som skal afhjælpes.
Smerteytring hos hund
Hvis en hund har smerter, vil de oftest udtrykkes på en eller flere måder.
En hund kan f.eks. give udtryk for smerte på følgende måder:
Medicin
Efter bedøvelse vil der ofte være behov for at give din hund medicin. Medicinen er tilpasset dit kæledyrs behov og vægt, du bør derfor følge vejledningen, dyrlægen har noteret på medicinen.
Har du fået antibiotika med hjem, skal du give det i de antal dage der er skrevet på medicinpakningen.
Kontakt os
Har du spørgsmål eller ønsker at booke en tid til dit kæledyr, ring da venligst på 97 35 13 00 eller udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt.